Kuva: Ville Oinonen

Asiakaskokemuksia

 

PILATES

”Olen harrastanut Pilatesta useamman vuoden. Koin sen pian omakseni vaikka ensimmäiset vuodet menivät oikeanlaisen hengityksen ja kehon neutraalin asennon etsimiseen. Opettajien vaihtuessa myös tunnit ovat olleet erilaisia ja hyöty tunneista sen mukainen.

Istumatyötä tehneenä oli niin ylä- kuin alaselkäni pahasti jumissa ja hain Pilateksesta siihen apua. Alaselkä jouduttiin sittemmin operoimaan, mutta yläselän kireys ei edes eläkkeelle jäätyäni helpottanut. Vasta Kirsin tunneilla olen saanut siihen apua ja päänsäryt jäi pois.”  – Hannele

 

Selkäpilates-ryhmässä olemme saaneet juuri meille sopivaa ohjausta, kunkin rajoitteet huomioidaan hyvin. Aina kun Pilates-tunti on ollut, on olo parempi kuin ennen tuntia. Seuraavan aamuna myös aamujumppa sujuu paremmin, liikkuvuus on parempi.”  – R.P.

 

Pilateksesta olen saanut apua selkävaivoihini, muun muassa välilevyongelmaan. Kirsin tunneilla saa henkilökohtaista ohjausta sekä aina on vaihtoehtoisia liikkeitä, jos kaikkea ei pysty tekemään.

Olen käynyt Kirsin tunneilla noin 7 vuotta. Kärsivällisesti Kirsi käy kopauttamassa hartioitani, jotka yhä nousevat korviin. Töissä välillä huvittaa kun ”kuulen” Kirsin äänen, joka kehottaa suoristamaan selän ja laskemaan hartiat korvista.

Kirsillä on laaja tuntemus ihmisen anatomiasta ja pidän hänen tavastaan selittää, miksi jotakin liikettä tehdään ja mihin liikkeen tekemisellä pyritään vaikuttamaan. Tunnelma tunneilla on rento.”  – Mirka

 

”Olen käynyt muutaman vuoden Kirsin pilates-tunneilla ja tyytyväisenä mennyt vuosi vuoden jälkeen uudelleen. Ohjaajana Kirsi on oppilaat huomioiva ja käy hyvin korjaamassa harjoituksia tehdessä. Kirsin rento ote tekemiseen ja inhimillisyys ohjaajana on kannustava, tunnilla uskaltaa kysyä, jos jotain jää epäselväksi. Kirsi myös etsii ratkaisuja, että pystyttäisiin ottamaan huomioon kehon virheasennot ja korjaamaan niitä tarpeen vaatiessa erilaisilla apuvälineillä.

Pilates on ainakin itselleni antanut paljon. Enää ei hartiat kiristä niin paljoa kuin aikaisemmin. Asento on muuttunut ryhdikkäämmäksi. Samoin tavallisessa arjessa osaa paremmin ottaa huomioon oikeat asennot ja yrittää olla kuormittamatta liikaa. Pilatekseen ei kyllästy, vaikka tunneilla olisi käynyt monta vuotta.

Pilatekseen tuo oman lisänsä myös ns. pienvälineet, joita tunneilla on käytetty. Näillä tulee tunteihin vaihtelua ja omalla tavallaan helpottavat hahmottamaan liikkeitä. Ne lisäävät myös liikkeiden tehoa ja auttavat tuntumaan siellä, missä pitäisikin.” – Johanna 45 v.

 

”Olen käynyt peräkkäisillä pilates ja SPS-tunneilla, lyhyt kesäkurssi.
Vaikutusta on ollut seuraavan päivän ratsastukseen. Olen yleensä jäykkä (joustoa ja rentoutta  ei ole tarpeeksi selässä ja käsissä) ja hevonen menee pitkänä. Nyt on ollut helpompi istua ja ratsastus on tuntunut kivalta ja hevonenkin on liikkunut paremmin. Kävely on myös letkeämpää parin päivän ajan.
Ikävä kyllä vaikutus hiipuu parissa päivässä.” – Pirkko