Kuva: Ville Oinonen

Asiakaskokemuksia

 

PILATES

”Olen harrastanut Pilatesta useamman vuoden. Koin sen pian omakseni vaikka ensimmäiset vuodet menivät oikeanlaisen hengityksen ja kehon neutraalin asennon etsimiseen. Opettajien vaihtuessa myös tunnit ovat olleet erilaisia ja hyöty tunneista sen mukainen.

Istumatyötä tehneenä oli niin ylä- kuin alaselkäni pahasti jumissa ja hain Pilateksesta siihen apua. Alaselkä jouduttiin sittemmin operoimaan, mutta yläselän kireys ei edes eläkkeelle jäätyäni helpottanut. Vasta Kirsin tunneilla olen saanut siihen apua ja päänsäryt jäi pois.”  – Hannele

 

Selkäpilates-ryhmässä olemme saaneet juuri meille sopivaa ohjausta, kunkin rajoitteet huomioidaan hyvin. Aina kun Pilates-tunti on ollut, on olo parempi kuin ennen tuntia. Seuraavan aamuna myös aamujumppa sujuu paremmin, liikkuvuus on parempi.”  – R.P.

 

”Pilateksesta olen saanut apua selkävaivoihini, muun muassa välilevyongelmaan. Kirsin tunneilla saa henkilökohtaista ohjausta sekä aina on vaihtoehtoisia liikkeitä, jos kaikkea ei pysty tekemään.

Olen käynyt Kirsin tunneilla noin 7 vuotta. Kärsivällisesti Kirsi käy kopauttamassa hartioitani, jotka yhä nousevat korviin. Töissä välillä huvittaa kun ”kuulen” Kirsin äänen, joka kehottaa suoristamaan selän ja laskemaan hartiat korvista.

Kirsillä on laaja tuntemus ihmisen anatomiasta ja pidän hänen tavastaan selittää, miksi jotakin liikettä tehdään ja mihin liikkeen tekemisellä pyritään vaikuttamaan. Tunnelma tunneilla on rento.”  – Mirka

 

”Olen käynyt peräkkäisillä pilates ja SPS-tunneilla, lyhyt kesäkurssi.
Vaikutusta on ollut seuraavan päivän ratsastukseen. Olen yleensä jäykkä (joustoa ja rentoutta  ei ole tarpeeksi selässä ja käsissä) ja hevonen menee pitkänä. Nyt on ollut helpompi istua ja ratsastus on tuntunut kivalta ja hevonenkin on liikkunut paremmin. Kävely on myös letkeämpää parin päivän ajan.
Ikävä kyllä vaikutus hiipuu parissa päivässä.” – Pirkko