Bio

Kirsi Oinonen

Biografia

Olen tanssitaiteen maisteri, ja minulla on pitkä kokemus tanssin, pilateksen sekä erilaisten kehonhuoltotekniikoiden opettamisesta. Olen työskennellyt muun muassa: Helsingin tanssiopistossa, Keravan tanssiopistossa, Tanssivintillä, Keho ja Mielessä sekä Helsingin seudun kesäyliopistossa. Olen ohjannut monenlaisia ryhmiä, pieniä lapsia, aikuisia, iäkkäämpiä oppilaita sekä tanssin ammattilaisia.

Olen aina ollut intohimoinen liikkuja. Lapsuudessa ja nuoruudessa vietin pääosan vapaa-ajastani pienen kotikyläni monitoimihallilla milloin lentopallon, koripallon, tanssin tai kuntosalin parissa. Tanssi tuntui kuitenkin kaikkein rakkaimmalta harrastukselta, sen kautta pystyin ilmaisemaan itseäni sellaisella tavalla, mitä muut lajit eivät mahdollistaneet. Sinnikkään harjoittelun ja kovan tahdon avulla päädyin opiskelemaan tanssista itselleni ammatin.

Pilatekseen tutustuin jo opiskeluaikoina ja huomasin sen olevan oiva oheisharjoittelumuoto tanssille. Pilatesharjoittelun tarkkuus, monipuolisuus sekä keho-mieliyhteyden vahvistuminen kiehtoivat alusta alkaen, mikä avasi aivan uuden tavan tarkastella kehon toimintaperiaatteita. Vuosien intensiivinen ja fyysisesti raskas tanssin opiskelu sekä työ tanssinopettajana olivat kuormittaneet kehoa ja aiheuttaneet erilaisia jännitys- ja kiputiloja. Huomasin, että vasta hallinnan ja syvän tuen vahvistuessa myös liikkuvuus ja elastisuus alkoivat parantua, kun vuosia ylityöstettyinä olleet lihakset pystyivät pikku hiljaa rentoutumaan.

Nykyään pilates, spiraalistabilaatio (SPS) ja faskia-liikkuvuusharjoittelu ovat osa jokapäiväistä elämääni, ja niiden kautta olen saanut myös tukea harrastamiini lajeihin: polkujuoksuun, maastopyöräilyyn ja kiipeilyyn. Vahvat tukilihakset ja hyvä kehonhallinta ovat tärkeitä esimerkiksi vaihtelevilla alustoilla liikkuessa, keho ei lysähdä selkää ja niveliä kuormittaviiin huonoihin asentoihin. Kehollisten yhteyksien tutkiminen ja vahvistaminen sekä kokonaisvaltainen harjoittelu ovat minulle luonnollinen ja innostava tapa pitää kehoni kunnossa.

Ohjaustyössäni hyödynnän kokemustani ja tietotaitoani eri kehonhallintatekniikoista, tanssista sekä somaattisista menetelmistä. Avainkohtia ohjauksessani ovat liikkeen aistiminen, ymmärrys siitä, mistä liike alkaa, miten ja mitkä lihakset tekevät töitä sekä se, kuinka keho on linjattu. Ohjaan lempeällä ja tarkalla otteella iloa ja huumorintajua unohtamatta. Haluan auttaa asiakastani löytämään liikkumisen vapauden ja vaivattomuuden.

Viime vuodet olen tanssin opettamisen sijaan keskittynyt pilates-, spiraalistabilaatio- sekä muiden kehonhuoltomenetelmien ohjaamiseen. Ohjaan tällä hetkellä eri puolilla pääkaupunkiseutua, muun muassa PilatesTapiolassa Espoossa. Säännöllisten viikkotuntien lisäksi järjestän myös monenlaisia kursseja. Ohjaan mielelläni myös raskaana olevia, juuri synnyttäneitä sekä seniori-ikäisiä.


Koulutus

 • Tanssitaiteen maisteri, Teatterikorkeakoulu 2002.
 • Tanssinopettaja, Kuopion konservatorio, 2000.

PILATESOHJAAJAOPINNOT

Somatic Center:
 • Pilates laiteohjaajakoulutus 2019-2020: (Cadillac, Wunda Chair, Barrels, Reformer jatkotaso)
STOTT – koulutukset:
 • Reformer-laiteohjaajakoulutus, Intermediate Level 2018
 • Reformer-laiteohjaajakoulutus, Essential Level 2017
 • IMP – Essential and Intermediate Matwork 2009

Muut koulutukset

 • Footbic- ohjaajakoulutus 2021
 • Spiraalistabilaatio-ohjaajakoulutuksia (SPS Trainer) 2017 ->
 • Anatomia ja kehotietoisuus, opettaja
  osteopaatti Jutta Aalto 2016
 • FasciaMethod- ohjaajakoulutus 2016
 • Kehotietoisuuskoulutus, opettajat osteopaatti
  Jutta Aalto ja joogaopettaja Riina Verho 2013
 • STOTT-Workshopit, mm. hartiakaari, lantionpohja, raskaana olevien ja
  edistyneitten matto-ohjelma.