Kokemuksia Spiraalistabilaatiosta

”Uutena lajina minulle tuli tänä kesänä spiraalistabilaatio. Se vaikuttaa mielenkiintoiselta ja siltä, että ehdottomasti kannattaa harjoitella lisää. Istumatyöläisenä on kehon joka osa-alue lyhentynyt ja liikkuvuus sitä myöten kärsinyt. Spiraalistabilaatiolla olisi mahdollisuus saada tähän apua. Nämä SPS-tunnit haluan myös vastaisuudessa kuuluvan osana liikuntaharrastuksiini. Näistä molemmista lajeista koen saavanani itselleni paljon enemmän kuin alkuun edes uskoin.

Fysioterapeutti sanoi, että notkoselkäisyyteni takia nämä lajit ovat omiaan auttamaan tässä vaivassa. Selkäni rakenteen takia en pääse koskaan kokonaan eroon särystä, mutta saan apua selkääni vahvistamalla näitä syviä lihaksia. Hän sanoi, että ehdottomasti yksi elämäni parhaita päätöksiä oli kun löysin pilateksen ja vaihdoin bodypumpit yms. siihen.” – Johanna 45 v.

 

”Aloitin syksyllä spiraalistabilisaatioharjoittelun Kirsin johdolla. Tehtävät liikkeet ovat pieniä, mutta tehokkaita ja vaativat melkoista aivovoimistelua, jotta tulisivat tehdyiksi oikein, kävelyn uudelleenopettelu on yllättävän hankalaa! Pienryhmässä saa kuitenkin hyvin yksilöllistä ohjausta.

Olen kärsinyt alaselkä- ja lonkkakivuista vuosia. Harjoittelun avulla olen saanut rankaan pituutta ja liikkuvuutta ja huomaan kiinnittäväni huomiota ryhtiini myös istuessani. Kokonaisvaltainen harjoittelu, jossa koko keho on töissä vaikka liikkeet ovatkin näennäisesti kevyitä. Suosittelen!” – Virpi